קדיש באזכרה / מה עושים באזכרה?

שלום כבוד הרב,

שאלה לקראת האזכרה של בתנו. אם אומרים קדיש במנין בבית כנסת בתפילת ערבית כשיום האזכרה מתחיל ולמחרת בבוקר עולים לקבר, האם גם בקבר יש צורך באמירת קדיש וכיוצא בזה במנין? בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

לכתחילה אם יש אפשרות למנין בבית העלמין זהו דבר גדול לעילוי נשמתה לומר שם קדיש. אגב, קדיש ביום האזכרה נאמר לא רק בתפילת ערבית, אלא גם בשחרית ומנחה שאחר כך [בשחרית יש כמה קדישים], עוד על הנעשה בבית העלמין ראה כאן. כדאי להרבות בזכויות לעילוי נשמתה.

מן השמים תנוחמו ולא תדעו עוד צער!

שבת שלום.