האם מותר לקחת תרומת ביצית

שלום
אני בת 42 בעוד חודש ובעלי בן 43
יש לנו שתי בנות בנות שתים עשרה ועשר.
אנו מנסים כבר המון שנים להביא ילד נוסף בהפריה אך ללא הצלחה.
אנו מאוד רוצים ילד נוסף.
הרופא הציע לנו ללכת על תרומת ביצית.
רצינו לדעת אם זה מותר הלכתית.
נודה לכם אם תעזרו לנו.

תשובה:

שלום רב,

הפוסקים דנו בהרחבה בתרומות ביצית, האם הילד שיוולד הוא בנה של התורמת או בנה של הפונדקאית (באופן המוצע, האם הוא בנך או בנה של התורמת). למעשה אין בזה הכרעה ברורה ונוקטים לחומרא לשני הצדדים. אם כי דעת כמה מהפוסקים שהדעה הסבירה יותר שבעלת הביצית היא נחשבת לאם על כל המשמעויות.

אולם לגבי השאלה שלך האם מותר לעשות זאת או לא. אין על כך בכתובים. עד כמה שאני יודע הדעה המרכזית של הרבנים לאסור שלא לעשות זאת לכתחילה. כך גם שמעתי מנכדו של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שראה בכתב ידו של סבו שלא התיר לעשות זאת לכתחילה.