מותר להפוך ספר קודש על פניו?

שלום לרב
רציתי לדעת האם מותר באמצע שנים מקרא ואחד תרגום לשים החומשעל פניו כשאין על ידי סימניה או מגבת לכסות (צריך לחפש ולמצוא את שניהם ואני מאבד זמן)? מה עדיף במקרה זה (אני מדבר במקרה שאני לא רואה שזה בזיון לספר מאחר והוא נסגר 'אוטומט')? אשמח למקורות! מועדים לשמחה!

תשובה:

שלום רב

אסור להפוך ספר על פניו.

מקורות:

ראה רמ"א סי' רפב סעי' ה ובשיורי ברכה על דבריו שם, שהמדובר גם כשהספר פתוח, ושהוא גם כשזה נעשה לכבודו שלא ישאר פתוח כשהולך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שמעתי בשמם של הרב אלישיב והרב ווזנר שמקילים בדבר על בסיס רש"י בעירובין דף צז עמוד ב' שאומר שלהפוך ספר על הכתב אינו ביזיון כמו ספר פתוח והיום שחצי מהכתב כלפי מעלה וחצי כלפי מטה אפשר להקל! מועדים לשמחה!

  2. אולי אפשר לומר ולהשוות הדין שכתוב ב"ערובין" מובא בטור או"ח סוף שנ"ב "וכדי שלא יעמוד בביזיון הופכו על הכתב"
    אבל דעתי נוטה להחמיר ולמצוא אפשרות כיסוי אחרת לספרים שלנו או לא לכסות כלל מאשר להפוך.