שטיפת כלים והכנסת מאכלים לחדר אמבטיה

יש לנו סתימה במטבח באי אפשר לשטוף כלים במטבח

השאלה אם מותר לשטוף בשירותים את הכלים כמו סכו"ם צלחות כוסות??

ומה לגבי אוכל?

תודה

תשובה:

שלום רב,

לשטוף כלים בודאי מותר. אין רוח רעה שורה על כלים. ראה מה שהאריך בזה בבן איש חי פרשת תולדות. ובכל מקרה אני מבין שיש שימושים נוספים בשירותים שאתה מדבר עליו, שזה כולל גם כיור. ואם כך, גם הנכנס לשם אינו צריך ליטול ידיו. וגם אין רוח רעה שם לגבי מאכלים. אולם ראוי הקפיד על כך לכתחילה, ראה עוד כאן.