בגדים ונעליים של נפטר

מה עושים עם בגדי הנפטר

תשובה:

שלום רב

כל הבגדים למעט הנעליים ניתן להשתמש בהם וללובשם או כל דבר אחר שתרצו, לגבי הנעליים המנהג על פי ס' חסידים שלא להשתמש בהם, אף שיש שהקלו בזה כאשר הנפטר לא היה לבוש בהם בשעת הפטירה.

מקורות:

בספר חסידים לרבינו יהודה החסיד סימן תנ"ד מבואר שיש סכנה ללבוש נעלים של המת. ולכן נהגו רבים שלא ללבוש נעלים של מת, אמנם עיין בשו"ת אגרות משה יו"ד ח"ג סימן קל"ג שכתב שיש שכתבו להקל בזה, וכן דעת הגר"ע יוסף זצ"ל ובאופן הנ"ל,  ועיין בתשובות והנהגות ח"א סימן ש"ג ועיין בספר נטעי גבריאל בהלכות אבלות.