סרטים בתשעה באב

שלום הרב!
האם בצום תשעה באב מותר לראות סרטים?
( כדי להעביר את הצום..)

תשובה:

שלום רב,

עד חצות אסור לעשות כלום, אפילו לא לסדר את הבית – רק כדי שלא להסיח דעת מהאבלות. לאחר חצות מותר לסדר את הבית אבל נראה לי שסרטים זה פשוט לא ראוי ליום כזה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש ארגון שכל השנה עושה רבות ונצורות בענין שמירת-הלשון. כל שנה לת"ב יש להם תוכנית הכוללת דרשות התעוררות כל שנה בנושא אחר. מדובר בדרשות שהוסרטו לפני ת"ב לצורך זה. וזה כמובן שזה כולל הרבה ד"ת ומוסר. האם מותר ללכת? ומה ההיתר? (גם ד"ת וגם הסחת-הדעת)