לבישת בגדים תחתונים בתשעת הימים / החלפת הבגדים במוצאי שבת – ט' באב

בס״ד
שלום רב לרבני בית ההוראה שליט״א!
בענין תשעת הימים,
גופיה ותחתונים הם בכלל בגד מכובס ומגוהץ שאסור ללבוש?
האם מותר לכבס גופיה ותחתונים שהתלכלכו בתשעת הימים?
לגבי החלפת בגדי שבת לבגדי חול כשחל ט׳ באב בשבת או ראשון, מה נחשב הבגד שבת, המעיל העליון של החליפה? החולצה המכופתרת הלבנה, והמכנס של החליפה לא נחשבים לבגדי שבת? שהרי אם הם כן, אז צריך להחליף גם אותם במוצ״ש…
אודה לרבנים היקרים על תשובתם,
בברכה
תשובה:

שלום רב

א. הלבשה תחתונה נהגו להקל שמותר ללבוש מכובס בתשעת הימים, כן דעת הגרש"ז אויערבך והגר"מ פיינשטיין, הובאו ברבבות אפרים ח"ג סי' שמ, ובמועדי ישורון עמ' 134, וכן דעת הגרי"ש אלישיב ועוד רבים וכן מנהג העולם. אולם בכף החיים סי' תקנא ס"ק צא כתב להחמיר בזה, שאף בגדים אלו יש להכין לפני תשעת הימים, וכ"כ בארחות רבינו ח"ב עמ' קל, וראה ס' קרא עלי מועד בשם הגר"נ קרליץ שמי שלא הכין יניח אותם על הריצפה וידרוך עליהם מעט שיתלכלכו ולא יהיה ניכר כל כך כיבוסם.

ב. לכבס בגדים אלו כמובן אסור, למעט ההיתרים הרגילים הנוהגים בשאר בגדים, והיינו שהתלכלכו ואין לו אחרים מכובסים [וזה עדיף על קניית בגד חדש].

ג. כל הבגדים המיוחדים לשבת צריך להחליף.

שנזכה לראות בשמחת ירושלים!

הצטרף לדיון

תגובה 1