עד איזה גיל מותר לכבס לילד בתשעת הימים

בס"ד,
שלום רב,
1. ברצוני לדעת עד איזה גיל נחשב לקטן לצורך כביסה בתשעת הימים?
2. האם מותר לכבס הלבשה תחתונה לגבר/אישה לצורך שימוש בתשעת הימים, אם אין תחליף אחר.

תשובה:

שלום רב

1. בענין זה נאמרו קביעות שונות בפוסקים וקשה לומר דבר מוגדר, נראה שההנחייה המקובלת היא עד גיל 6 שנים מותר עוד לכבס להם כשהם מתלכלכים הרבה.

2. אין הבדל בין סוגי הבגדים, אם התלכלך ואין אחר אפשר לכבס, אולם לכתחילה צריך היה לכבס הכל לפני תשעת הימים.

מקורות:

1. בחיי אדם כלל קלג סעי' יח כתב שמותר עד גיל 2-3 בפרי מגדים סי' תקנא א"א ס"ק לח כתב 3-4 בהל' ומנהגי בין המצרים כתב בשם הגרי"ש אלישיב שהדבר מותר עד גיל 8 ובשו"ת עמק תשובה עד גיל 9, ובשו"ת אור לציון ח"ג פרק כז כתב גיל 6-7. המנהג נראה כנ"ל.