בשר עוף בתשעת הימים / תבשיל שהתבשל בו עוף

בס"ד
השנה ט' באב דחוי.
א. מדוע נותר איסור אכילת בשר עוף בשבוע זה ( גם לאור העובדה שאינו מוזכר כאיסור בתלמודים גם בשבוע שחל בו )
ב. האם ניתן להקל השנה באכילת בשר עוף או בתבשיל שבושל בו העוף?
ג. האם יש איסור באכילת נקניק ?
ד. מה לגבי שתיית בירה לבנה בסעודת חול ?

תשובה:

שלום רב

1. למנהגנו שנמנעים גם מאכילת בשר עוף, בכל הזמנים בו נוהגים להמנע מבשר גם העוף בכלל, וכיון שהמנהג הוא להמנע מאכילת בשר כבר מראש חודש [גם לרוב קהילות הספרדים] גם העוף בכלל. ראה עוד הרחבה כאן.

2. כנ"ל. לגבי תבשיל שהתבשל בו עוף, האשכנזים מחמירים בזה ומנהג הספרדים להקל למעט שבוע שחל בו.

3. כמובן, אין הבדל באיזו צורה אתה אוכל אותו.

4. מותר בהחלט.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה.
    נראה שיש כאן טעות.
    כתבתם בפסקה 2 "ומנהג הספרדים להקל למעט שבוע שחל בו"

    אבל נראה שצריך לומר מראש חודש, שכן איסור אכילת בשר , גם בשר עוף, הוא כבר מראש חודש.