מעבר דירה בתשעה באב

ערב טוב כבוד הרב
אני מבקשת לברר בדחיפות לגבי אחותי, שגרה עם הבנות שלה בשכירות בפלורידה. מאחר שבעל הדירה דרש ממנה לפנות את הדירה לפני כחודש-חודשיים וכעת הגיעה העת לפנות. היא מצאה דירה אבל היא חייבת לעבור דווקא ביום ראשון שזה יום צום תשעה באב. האם ניתן להקל. מה היא תעשה? מצפה לקבל תגובתכם במהרה. תודה רבה רבה בשורות טובות אמן

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את פרטי הסיפור, ודאי שאין לעבור לדירה חדשה בתשעה באב, אם אין ברירה ודאי לא נשארים מחוץ לבית עם הילדות תחת כיפת השמים… אבל אם אפשר לעבור ביום חמישי או ביום שני ודאי כך יש לעשות גם אם זה יעלה מעט כסף.