סדר הנחת המיטות בחדר השינה

שלום וברכה ! שאלתי לגבי נתינת המיטות בחדר הורים , מצד אחד ישנה אפשרות לשים ביו צפון לדרום אך זה יוצר מרווח מצומצם בחדר שקשה לזוג עם זה ,כמו כן באופן זה אחת המיטות נמצאת מול הדלת כך שהישן על המיטה ,רגליו כלפי הדלת ( לא שייך לסדר שהראש יהיה לצד הדלת ) וכמדומני שיש בזה עניין לא לעשות כך משום שכך מוציאים את המת .
והנה מצד שני אפשר לשים בין מזרח למערב וכך יהיה יותר מרווח וכן לא יהיו הרגליים לצד הדלת אך מאידך במשנ"ב מבואר שיותר טוב לשים בין צפון לדרום .האם בכ"ז ניתן לשים בין מזרח למערב וכדלעיל.?
תודה

תשובה:

שלום רב

כבר כתבו הפוסקים, שהואיל ושי דעות שונות בענין סדר הנחת המיטות, יש מצריכים בין צפון לדרום ויש שאומרים שיש להניחן דוקא בין מזרח למערב, אין כל קפידא בדבר וניתן להניחן בכל אופן שתרצו.

מקורות:

שולחן ערוך סימן ג' סעיף ו', בט"ז שם סק"ה, ובמ"ב שם סקי"א, ובערוך השולחן סעיף י"ג, ובכף החיים ס"ק ט"ז. ומסקנת דבריהם שלדעת הזוהר והמקובלים יש להניח המיטות ממזרח למערב, ולדעת הש"ס ראש המטה בצפון ורגליה לדרום, ואין קפידא גדולה כמי לנהוג ודעביד כמר עביד, ולדעת הטור אין איסור זה כלל במקום שיש מחיצות, ומכיון שיש מחלוקת לאיזה כיוון להניח המיטות נקטו לעיקר כהטור שאין בזה קפידא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ערב טוב
    כבוד הרב

    המיטה שלנו עומדת בן צפון לדרום
    לרגלי לכוון הדלת שהוה נמצה בצד
    הצפוני. האם זה טוב.
    אני הבנתי שאם רגלי לכון הדלת זה
    כמו שמוצאים את המת לו עליו
    ואם כך אני צריך לשנות את הסדר.
    המיטה עומדת על הרצפה שאין מרגליות האם זה משנה או צריך.
    שהמיטה תהיה חופפות בין הרצפה למיטה. ובהזה שעור.

    תודה
    אם מקבל תשובה
    כבוד הרב