קיימה יחסים עם ספק יהודי, ורוצה להתחתן עם ספק כהן

שלום..אני בתחילת דרכי התחלתי לצאת אם גבר ויש לי ממנו שני ילדים.לאחר הלידה הראשונה היה בינינו נתק והייתי בקשר עם גבר שאני לא בטוחה שהוא יהודי.היו בינינו יחסי אישות פעם אחת.ולאחר מכן חזרתי לאבא של הילדה שלי ונולד לי ממנו עוד ילד..כיום אנחנו חיים ביחד לא נשואים ובתקופה האחרונה התחלנו להתקרב לדת ועלתה תהייה לא מוכחת שהוא שייך לשושלת של אהרון ושהוא נחשב לכהן.רציתי לדעת אם אנחנו יכולים להיות ביחד ולהתחתן? ואיך ניתן לבדוק אם הוא כהן?

תשובה:

שלום רב,

במקרה זה ישנם שני שאלות. א. האם אותו גבר היה יהודי או לא, והאם ניתן לקבוע הלכתית אם הוא יהודי או לא, על פי הנתונים הקיימים. ב. האם אכן אבי ילדייך הוא אכן כהן או לא. לא פירטת לא לגבי השאלה הראשונה ולא לגבי השניה.

תוכלי ליצור איתי קשר טלפוני, ונוכל למצות את השאלה

הרב זאב ליטקה