קביעת זמני האבלות לפי הקבורה או הפטירה

בס"ד

לכבוד הרבנים הנכבדים,
לפי עניות דעתי יש סתירה בין תשובות מסוימות באתר בנושא אבלות.
אודה אם תבהירו לי את העניינים הבאים (נא לפרט אם יש שוני בין העדות):
אם הפטירה והקבורה לא היו באותו יום:
יום השבעה הוא היום השביעי מיום המיתה או מיום הקבורה? מה הדין כנ"ל לגבי יום השלושים, 11 חודש, 12 חודש, 13 חודש (בשנה מעוברת) ואח"כ יום הזיכרון בכל שנה?
נא להדגים את התשובה עבור תאריך הפטירה כ"ד בניסן ושהקבורה כאמור לא היתה באותו יום.

תשובה:

שלום רב

השבעה והשלושים תמיד לפי זמן הקבורה, ראה ש"ך סי' תב ס"ק ה, לגבי יום השנה ראה כאן. לא אוכל להדגים לך לפי התאריך הנ"ל כיון שלא ציינת מתי היתה הקבורה, אולם הכלל פשוט, בספירה תמיד סופרים גם את יום הקבורה עצמו, כמו כן היממה ביהדות מתחילה בשקיעת החמה ומסתיימת למחרת באותו הזמן.

מן השמים תנוחמו