ביקור בקבר ביום השנה

אני מבינה שהנשמה מגיעה לקבר ביום השנה לפטירה. האם היא נשארת יותר מיום אחד?
תשובה:
שלום רב
אינני יודע אם הנשמה שורה על הקבר ביום השנה יותר מבימים אחרים, באופן כללי יש קשר בין הגוף לנשמה, וזהו מה שיועיל לגוף לקום בתחיית המתים, ובקדמונים הובא שהקב"ה יצר את הענין כך כדי שנשמות הצדיקים יהיו קשורים לקבר וימליצו טוב על הבאים שם להתפלל. כמובא בס' קב הישר פרק ע"א. הסיבה העיקרית לעלייה לקבר ביום השנה, הוא משום שאותו היום יש דין לנפטר, ועל ידי התפילות על קברו ואמירת הקדיש וכו', הוא זוכה לעילוי נשמה ויוצא זכאי יותר בדין, לכן כדאי מאוד להקפיד בענין זה על התאריך המדוייק.