ניתן למנות שליח ציבור מחלל שבת ביום השנה לפטירת אביו?

שלום לרבנים. אני נמצא כחבר וועד בית הכנסת .
בשבת של פסח ישנה אזכרה של אחד המתפללים והוא אמור לעלות להתפלל את כל התפילות. הבעיה היא שהוא מחלל שבת בתוך ביתו אך לא ראינו אותו מחלל שבת בחוץ.
השאלה אם אנחנו רשאים לעלות אותו או לא.
ברצוני לציין שבמשך שאר השבתות אנו נמנעים מלהעלות אותו אך פה מדובר באזכרה של אביו דבר שיכול לפגוע בו ואף לגרום לו לעזוב את בית הכנסת.

בברכה נאמנה,
תשובה:
אם הוא מחלל שבת רק בביתו בצינעא ומתבייש לחלל את השבת לפני תלמידי חכמים, אפשר בשעת הדחק כזו להעלותו לשמש כחזן בבית הכנסת, אך אם הוא מחלל שבת בפרהסיא, אלא שאתם באופן אישי לא ראיתם אותו בכך, יש להחמיר, וראה בהרחבה מה שכתבנו בזה כאן.