גניבת דעת

שלום לכבוד הרב,
אדם שפוגש את חברו או שכנו, ואמר לו מה שלומך אבל הוא לא מתכוון לזה מחמת זה דרך העולם לשאול את שלום האדם שהוא רואה (לפי הדעת האדם שאומר) האם זה גניבת דעת
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין כאן כל גניבת דעת אלא התנהגות מקובלת המובנת לכל. גנבת דעת הוא כאשר אדם מזדמן במקרה למקום מגוריו של חברו, וכדי לשאת חן בעיניו הוא אומר לו טרחתי לכאן במיוחד וביטלתי יום עבודה רק כדי להתעניין בשלומך…