רישום משכנתא מול רישום הערת אזהרה

כבוד הרב שלום רב!
קרקע שיש עליה שיעבוד של משכנתאות ועל חלקה יש הערת אזהרה למישהו אחר, האם יש מקום לממש את השיעבוד של המשכנתא עוד לפני מימוש ההערת אזהרה?
או שההערת אזהרה זה מספיק קול חזק לטעון שלוקח המשכנתא היה צריך לדעת שהוא לא יכול לשעבד את כל הקרקע למשכנתא?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם לפי ההלכה יש זכות קדימה לבעל ההערה (כגון שקנה חלק מהקרקע), לכאורה לא יוכל בעל המשכנתא לטעון שפעל בתום לב ושיש לו עדיפות מצד תקנת השוק, אם אדם סביר היה אמור לברר אצל בעל ההערה מהן הזכויות שלו.