אונאת דברים בבירור מחירים

שלום,
ראשית תודה רבה לכם, אתם מאוד מאוד עוזרים לי, המענה שלכם אמין ומקצועי. תודה.
שאלתי חברה אם היא מכירה תופרת וביקשתי פרטים. היא אמרה שיש אצלה בבנין. חיפשתי עוד תופרות באיזור ומצאתי מישהי שיותר מתאימה לי מבחינת מיקום גיאוגרפי. בערב החברה שלחה לי את הפרטים של התופרת. האם זו הונאת דברים לחברה?

כמו כן הייתי בשוק ועשיתי סיבוב ושאלתי את מחיר הזיתים כדי לעשות השוואה בין הבסטות. האם זו הונאה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין בכך שום בעיה. יש איסור לברר מחיר לאחר שהחליטו סופית שלא לקנות, אבל כל עוד שיש סיכוי שיקנו אין איסור. ואדרבה, המוכרים מעוניינים שיבררו אצלם, כדי שאולי גם יקנו.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רכח סעיף ד.