דיני אבלות באחות מאב ולא מאם

בס״ד
שלום וברכה!
נשאלתי בדין אחות מאב שנפטרה ועברו כבר שבעת ימי האבל ולא הודיעו לאחים ואחיות שלה מהאב ונודע הדבר לאחות אחת ושאלתה מה עליה לעשות ואם צריכה להודיע לאחיה ואחיותיה שהם אחים מאב וכנ״ל לא מהאם?
(בבקשה אם אפשר לציין מקור).

תשובה:

שלום רב

אחות מאב היא אחות לכל דבר וכל דיני האבלות נוהגים לגביה, ולכן חובה ליידע אותם בענין כדי שיוכלו לקיים את דיני האבלות המוטלים עליהם. ראה שולחן ערוך יורה דעה סי' שעד סעי' ד.

כאשר אדם שומע על הפטירה בתוך שלושים ימי האבל הראשונים עליו לשבת שבעה כרגיל, אם שמע לאחר השלושים אינו יושב אלא שעה אחת בלבד.

בשורות טובות