קביעת יום השלושים

אימי נפטרה בכ' בכסלו,נקברה בכ"ב כסלו,מתי עלינו לעשות גילוי מצבה לפי מנהג אשכנז?
תודה

תשובה:

שלום רב

סיום השלושים יהיה בכ"ב בטבת. לגבי סיום השבעה והשלושים הקובע הוא יום הקבורה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי
    אבי נפטר ביום חמישי 11-12-12014 י"ט בכסלו תשע"ה בשעה
    14-50 ונקבר באותו היום בשעה 21:00
    מתי עושים שלושים
    אנו ממוצא פרסי
    תודה

  2. כאמור, יום השלושים נקבע על פי הקבורה שהיה בכ' כסליו (ביהדות, התאריך מתחיל מהלילה). לכן יום השלושים מסתיים ביום כ' טבת תשע"ה (11.1.15).
    בשורות טובות.

    אגב, ישנה אפשרות לתרום יום לעילוי נשמת האב המנוח, ולעשות לו נחת רוח במרומים, ראה כאן.