גדר איסור הפלה מלאכותית

שלום כבוד הרב. אני מעוניינת למצוא מקורות בנושא הפלה מלאכותית ע"פ ההלכה, עמדת ההלכה . אשמח אם תוכל להפנות אותי למאמרים או מקורות בנושא. תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

יש מאמר מקיף של הרב שרגא גינסברגר בקובץ זכור לאברהם (תשסב-תשסג) מאמר זה נמצא גם במאגר השו"ת של פרויקט השו"ת של בר אילן. בו הוא מקיף את הנושא, בעיקר בגדר האיסור. שלדעת האגרות משה, זה איסור רציחה, ולכן הוא התנגד להפלה גם כשמזהים שהעובר לוקה בטיי-סקס (מחלה גנטית). מנגד בשו"ת ציץ אליעזר בכמה תשובות הוא מנמק מדוע במקרים אלו מותר לעשות הפלה, גם לאחר היריון של כמה חודשים, ומוכיח כי איסור זה אינו איסור רציחה.

בהצלחה