הכשרת סירים ותבניות אפייה

שלום רב,
בהכשרת סירים, יש חיוב להוריד את הידיות?
תבניות תנור (נקנו יחד עם התנור, נדמה לי ציפוי אמייל)-
הבנתי שלא ניתן לאפות עליהן ישירות. האם מותר להשאיר אותם כ'מדפים', והאם ניתן לאפות בהן, במידה ומניחים נייר כסף/אפייה?

תשובה:

שלום רב

אין צורך להוריד את הידיות בעת ההכשרה, אך יש לנקות היטב משומן, לכן אם הידית מפריעה לנקות סביבותיה כדאי להוריד.

תבניות אפייה שאינן כשרות בעליל [אפו בהן מאכל שאינו כשר או חלבי ובשרי בתוך 24 שעות], לא ניתן להכשיר וגם לא לאפות בתוכן בהפסק של נייר כסף או נייר אפייה, אולם ניתן להשתמש בהן כמדפים על ידי שינקה אותן היטב ויכניס לתנור להפעלה על חומו המירבי חצי שעה – 40 דק'.