סידור בית של נפטר בתוך השנה

אני שייכת לעדות המזרח . אמי נפטרה לפני כארבעה חודשים. עלי לציין שאני אוהבת אמי מאוד ולא אעשה דבר שיפגע בה בשמים. אמי התגוררה בבית ששייך לי ביחידה נפרדת. האם אוכל לארגן את הבית שלה ואת כל החפצים שלה לחלק לאנשים כולל הבגדים ? האם אפשר לצבוע את הדירה ובכלל אפילו להשכיר את יחידת הדיור שלה . או שאסור לגעת בשום דבר עד שנה ליום פטירתה?. מה לגבי נעלים שמעתי שצריך לזרוק את כולם וחלק אומרים לי רק את הנעלים שהיא נעלה לפני מותה מה הדין? האם אפשר לפרט לי מה מותר ומה אסור
שבוע טוב ותודה

תשובה:

שבוע טוב.

את יכולה לסייד את הבית והשכיר אותו. לחלק את חפציה לאנשים הזקוקים לכך מלבד הנעלים. אדרבה, אם יהיה מישהו שיהנה מחפציה, ודאי קיום מצוות חסד יזקף לזכותה. באופן כללי, אם את אוהבת אותה מאד ורוצה לעשות לנשמתה רק טוב. הדבר היחיד שיכול להועיל לה, זה התחזקות בקיום המצוות, להתפלל לעילוי נשמתה, צדקה לעילוי נשמתה, ואם על ידי זה גם תוכלו למצוא שבצדקה זו תתמכו גם בלימוד תורה ודאי זה עדיף. בקיצור, כמה שיותר מצוות יעשה לה יותר טוב.

בשורות טובות