הפרשת חלה באמצע השלושים לעילוי נשמת הנפטר

האם מותר לאבלים בתוך שלושים על פטירת אבא לעשות הפרשת חלה כנהוג להזמין נשים לבית והם עושים ביחד את הפרשות הם רוצים לעשות לענ הנפטר

תשובה:

שלום רב,

בהחלט. ניתן להזמין נשים ולעשות מצוות לעילוי נשמת הנפטר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכתחילה יש להכין עיסה מקמח בכמות של 2.25 ק"ג שעל זה מברכים לכל השיטות, ואז מברכים ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וצינו להפריש חלה מן העיסה, נוטלים חתיכה ואומרים הרי זו חלה, ואז שורפים אותה או עוטפים היטב בניילון ולפח, אסור לאכול אותה. את שאר הבצק אופים ונהנים. בשורות טובות ישועות ונחמות.