ייארצייט בשנה מעוברת

שלום לכבוד הרבנים,
אני כבר שאלתי כמה שאלות לגבי המקרה שלי, ואני מאוד מודה לכם לתשובות המהירות וברורות.
שאלה נוספת יש לי.
אימי נפטרה ב ל כסלו (ראש חודש א של טבת) לפני שנה.
ונקברה בחו"ל ב א טבת (ראש חודש ב של טבת).
השנה היתה מעוברת, ולכן אני רוצה לדעת האם עלי לקיים את עניני הייארצייט פעמיים, פעם אחר 12 חודש ופעם אחר 13 חודש. אני לא עולה לקבר בימים אלה (אבל שבוע אחרי סיום חודש 12 מגלים את המצבה בחו"ל ואהיה שם). אני רוצה לדעת האם הזכרת נשמות, לימוד משניות, קדיש, נר, עליה לתורה שבת לפני, קריאת הפטרה ועוד יש לעשות פעמים בסיום 12 חודש (לפי יום הקבורה-יום אחרי פטירה, או לפי יום המיתה?) וגם לאחר 13 חודש?

תשובה:

שלום רב

כל עני היארצייט הנוגעים לנפטר עושים בשנה הראשונה כאשר היא מעוברת בסוף ה12 חודש, כלומר בר"ח כסלו. רק התענית לאלו הנוהגים להתענות היא ב13 חודש – יום הפטירה, אלא שיש מהדרים לעלות לקבר גם ביום הפטירה. כיון שהקבורה היתה למחרת הפטירה אין משמעות ליום הקבורה והיארצייט יקבע תמיד לפי יום הפטירה.