אמירת ברוך שם כבוד מלכותו בברכה לבטלה אם יכול לאומרו לאחר זמן רב

מה יעשה לאחר ברכה לבטלה או אמירת שם שמיים לבטלה במצבים הבאים:
1. עבר זמן של תוך כדי דיבור.
2. הסיח דעתו.
3. עבר זמן של תוך כדי דיבור וגם הסיח דעתו.
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא הזה?

תשובה:

שלום רב

בכל המקרים הללו עדיין הוא רשאי ומחוייב לומר ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד ולתקן את הענין. יתר על כן, אדם שאמר שם שמים לבטלה בתוך שמונה עשרה או בשאר מקומות שאסור להפסיק בדיבור, ההלכה היא שאומר ברוך שם לאחר התפילה. ראה כאן בהרחבה.