האם מועיל לכסות את הראש בעת הברכה בכף ידו?

ערב טוב,
כשאני מברך על אוכל או שתיה האם מותר לשים את היד על הראש במקום כיפה?

תשובה:

שלום רב,

לא. לא מועיל לשים את היד במקום כיסוי ראש בשעה שאתה מברך כפי שפסק בשולחן ערוך. אולם אם יש לך שרוולים ארוכים, אתה יכול למשוך מעט את השרוול כדי לכסות איתו את הראש ולברך.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' צא סעי' ד'. ובמשנה ברורה שם ס"ק י' ביאר שאין זה מועיל משום שזה גוף אחד, ולכן כתב בשו"ע כי שימת יד של החבר מועילה לברכה. עוד הביא שם את האפשרות שהוזכרה – ע"י השרוול.