כשרות במטבח לא כשר

שלום,
אנחנו זוג נשוי שגרים כרגע אצל ההורים של בעלי ובקרוב עוברים לדירה משלנו.
אנחנו רוצים לשמור כשרות ולהפריד כלים ואצל ההורים שלו אין הפרדה בין בשר לחלב (לא אוכלים בשר וחלב ביחד אך באותם כלים לאחר שנשטפו).
מה עלינו לעשות במידה ואמא שלו תבשל אצלה בבית ותביא לנו את האוכל בסיר/קופסה?
אנחנו לא רוצים לבייש אותה ולמנוע ממנה לעזור לנו, האם נוכל להעביר את האוכל לכלים שלנו?
מה עושים במקרה כזה?
תודה!

תשובה:

שלום רב

באופן כללי ברור שאם האוכל נעשה בכלי טרף הוא אסור באכילה. בשעת הדחק גדול שאתם מוכרחים לקבל את המאכלים ולא יכולים להמנע מלאוכלם בלי להעליב, אם הם נעשו בכלי ש24 שעות קודם לכן לא היו בשימוש יש להקל, אבל זה היתר דחוק מאוד במקרה צורך גדול ממש. כמו כן צריך לדעת שמלבד הנושא של בשר וחלב יש דרישות רבות מבחינת כשרות, המאכלים עצמם צריכים כולם להיות בעלי כשרות מספקת, וגם לכך יש ליתן לב. בשנה זו הירקות הם של שמיטה, צריך לראות שהם נקנים במקום שיש בו כשרות על ענין השמיטה התרומות והמעשרות.

אנחנו כאן באתר נשתדל להיות זמינים לכם בכל שאלה שתתקלו בה.

בהצלחה רבה בדרך החדשה!