מה עדיף, הגייה נכונה של האותיות או טעמים?

גמר חתימה טובה.
מה עדיף, אחד שקורא רוב הקריאה עם טעמים אבל מבטא עינין כמו אלפין, חטין כמו כפין, לא שם דגשים חזקים, לא מקפיד על שווה…
או אחד שלא יודע טוב טעמים אבל מקפיד בכל האמור למעלה.

תודה רבה. יישר כח.

תשובה:

שלום רב

אם מדובר באשכנזים אין מקום לספק, הם לא נהגו כלל להקפיד באופן הגיית האותיות. למנהג הספרדים, יש בהחלט מקום להסתפק, יתכן שעדיף להגות מדוייק, נראה לי שכדאי לאותו היודע להגות את האותיות כראוי להשקיע יותר בלמידת הטעמים ובזה יבוא הכל על מקומו בשלום.

בהצלחה