יש ענין להדליק נר כסגולה להצלחה?

.האם יש מקור להדלקת נר בתור סגולה.
נר לשמירה, להסרת עין הרע, לברכה, לפתיחת שערי המזל וכו… או שמדובר בסתם קלישאה מיסטית חסרת כל בסיס

תשובה:

שלום רב

נראה שמדובר בקלישאה שמקורה בנצרות, ששאבה זאת מהדתות הקדומות של עובדי האלילים. היהדות מכירה בהדלקת נר לעילוי נשמה בלבד.

הסגולה שתמיד מועילה זה פשוט להתפלל לקב"ה עוד ועוד, להרבות בצדקה ובמעשים טובים. בדוק ומנוסה!!!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש שני ענינים: א. נר נשמה כאמור. ב. בימים עברו תאורת בית הכנסת היתה מבוססת על נרות למיניהם, והספקת תאורה לבית הכנסת יש סגולה רבה משום זיכוי הרבים שבכך, וכפי שאומרים במי שבירך בכל שבת שהנותנים נר למאור הקב"ה ישלם שכרם. כיום ענין זה יכול להעשות על ידי תרומת חשמל למאור ולמיזוג בית הכנסת.