מלגת בין הזמנים לאברך שעזב את הכולל

יש לנו כולל אברכים. כשאברך יוצא מרצונו או שלא מרצונו בסוף הזמן האם יש חיוב לשלם לו את מילגת בין הזמנים? או לפחות מה שהכולל קיבל עבורו ממשרד הדתות? האם יש מנהג מדינה בזה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בכולל אשר לומדים בחלק מהחודש מסתבר שיש לשלם על כל החודש. בכולל שלא לומדים במשך כל החודש של אב או תשרי או ניסן, הרי זה תלוי אם כל הכוללים נוהגים לשלם. לא ידוע לי אם אכן יש מנהג כזה ועל הטוען שיש מנהג עליו להוכיח.

אין זכות קניינית לאברך במלגה של משרד החינוך (הדתות) וראש הכולל רשאי לעשות כרצונו.

מקורות:

עיין כאן.