מובילים שירדו במדרגות ולא במעלית בגלל הפסקת חשמל קצרה

שלום כבוד הרב
קניתי מיטות והזמנתי הובלה שיביא לי את המיטות הביתה אני גר שני קומות לרדת! אז בעל ההובלה שאל אותי אם יש מעלית בבנין שלי שאם יש מעלית אז ההובלה עולה רק 500 שקל ואם אין מעלית ועליו לסחוב את המיטות שני קומות אז ההובלה עולה 700.
ומעשה שהיה כך היה שברגע שהוא הגיע לבנין שלי אז נפל החשמל של כל האיזור ל-15 דקות והוא נאלץ לרדת במדרגות בלי המעלית.
עכשיו השאלה על כמה עלי לשלם לו 500 שקל שהרי היה לי מעלית אלא שהיה אונס ומכת מדינה של כל האיזור או דיש לומר שעלי לשלם 700 שקל שהרי סוף סוף לא היה לו מעלית.
כל טוב

תשובה:

שלום רב,

מסתבר שאינך חייב לשלם יותר מ-500 ש"ח, משום שחברת ההובלה הייתה צריכה להמתין קצת או לברר בחברת חשמל (103) אם הבעיה תימשך זמן רב. עבור המתנה של 15 דקות לא היה הסכם על תוספת תשלום.

מקורות:

לא נראה לי שיכולה להיות טענה של אונס, כיון שהמובילים עשו את העבודה, והם לא חייבים לעבוד יותר קשה חינם בגלל האונס של המזמין.