עליה לקבר בשנה מעוברת

צהרים טובים
אמי נפטרה ב ח תשרי נקברה ב ט
תשרי תשע"ד השנה מעוברת מתי יום האזכרה והאם מותר להקדים יום יומיים או יוצר טוב לעכב יום יומיים כי רצינו שכח המשפחה הקרובה תהיה
צוד. נורית

תשובה:

שלום רב

בשנה הראשונה העליה לקבר היא לאחר 12 חודש ולא היום השנה, דהיינו בח' באלול. ויש נוהגים לעלות בנוסף לכך גם ביום השנה בח' בתשרי. לכתחילה לא כדאי לסטות מהתאריך כיון שיש בו חשיבות מרובה, אולם אם אין כל אפשרות אחרת ניתן להקדים או לאחר ביום יומים. כך נוהגים כאשר האזכרה חלה בשבת או בחול המועד וכיוצא בזה.

בשאר השנים העליה לקבר תהיה בח' בתשרי.

בשורות טובות