ברכת הגומל לאחר לידה

שלום הרב.שאלה נוספת- לגבי הגומל עד מתי אפשר לומר? ואיך? אין ביכולתי ככ ללכת לביהכנ" איך אוכל לבצע זאת אחרת
תודה

תשובה:

שלום רב,

מי שנוהגת לברך ברכת הגומל לאחר לידה, יכולה לעשות זאת בפני עשרה, ואין צורך דווקא בבית הכנסת. ואם אין אפשרות לעשרה יש אומרים שניתן גם בפני אדם אחד.

מקורות:

ראה משנה ברורה (סי' ריט ס"ק יז) שמקצ אנשים נוהגים לברך הגומל (בפני נשותיהם), לאחר שהחלימה מהלידה. ובס"ק ג' כתב שם כי נשים שלא מצוי שתהיה בפני עשרה אנשים יכולה לברך בפני נשים ואיש אחד. אולם ראה בשו"ת אגרות משה (ח"ח או"ח סי' יד) שנכתב בסופו: "עד כאן כתי"ק של מרן זצוק"ל זו היתה התשובה האחרונה שכתב בעצם כתב ידו וניסה לכתבה שלש פעמים עד שהניח מחמת קושי הראייה כתיבת שורות אלה נמשכה כמה שעות. על פה הוסיף שלא כדהביא במשנה ברורה ס"ק ג' שתברך בפני עשרה עכ"פ בפני נשים ואיש אחד אלא שאין עניין במניין של נשים ודייה אם תברך כפני אדם אחד איש או אשה ולכתחילה אם היא נשואה תברך בפני בעלה".

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכתחילה הזמן הוא לאחר שהאישה הבריאה מהלידה. אבל אם לא ברכה כשהבריאה, יש לה תשלומים עד מתי שתרצה (סי' ריט סעי' ו').