כתב בולט על גבי מצבה

שלום על המצבה של אימי כתבנו באותיות מובלטות מבל לדעת שישנה בעיה .אבי נפטר לפני כשבועיים והאירו את עיננו כי יש לכתוב באותיות שקועות . א. האם הדבר קריטי ? ב. יהיה שוני די גדול בין 2 המצבות .אודה לכם מאוד

תשובה:

שלום רב

ההסתכלות באותיות בולטות שעל גבי מצבה עלולה לגרום לאדם לשכחה, ואכן יש לכתוב באותיות שקועות בדוקא. לדעתי כדאי להשקיע קצת ולחקוק את האותיות שעל מצבת האמא כך שיהיו שקועות.

מקורות:

ראה נגיד ומצוה, שער המצוות פ' ואתחנן, משנת חסידים יום ג', קיצור שו"ע סי' קכח סעי' יג, כף החיים סי' ב אות ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה זה משהו צדדי שאינו מכלל הכיתוב של המצבה הנוגע יותר למת. אבל אינני יודע להביא בזה מקור, ונראה שאם יעשו שקוע יהיה טוב יותר.