צום ט' באב לאדם המצוי בתת משקל

שלום רב! בני בן 16 גובהו 178 ס"מ
(כעת אולי 180 ס"מ ), משקלו 54 ק"ג. הוא בתת משקל של 14-15 ק"ג וזאת לאחר ירידה של כ-3 ק"ג עקב אכילה מועטה. רציתי לדעת האם מותר לו לצום. ברצוני לציין שהוא צם בשבעה עשר בתמוז וישן במרבית שעות היום.

תשובה:

שלום רב

כדאי שיתחיל את הצום, ישכב במיטה כמה שיותר ובמקום ממוזג [שלא ישב בבית הכנסת בזמן הקינות אלא ישכב במיטה], אם הכל תקין זה יהיה בסדר בעז"ה אולם אם ירגיש לא טוב באופן חריג שישתה מיד.

בהצלחה רבה