ישיבה על הקרקע במי שמבקר חולה בבית החולים

שלום

אדם שמבקר בבית חולים, ו/או בתורנות אצל חולה בבית החולים, האם מותר לשבת על כיסא רגיל ליד החולה בתשעה באב?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה צריך להקפיד לשבת על הקרקע, בדרך כלל זה גם מתאפשר בקלות עם שמיכה כל שהיא מבית החולים או כל דבר אחר. במידה וזה לא מתאפשר אפשר לשבת על כסא.

מקורות:

הישיבה על הקרקע בתשעה באב אינה חיוב גמור אלא מנהג שנהגו, ואינו נוהג אלא באופן שהוא יורד מהכסא הרגיל לארץ, אבל אם האופציה השניה היא עמידה אין בזה ענין. וראה הלכות חג בחג עמ' קעד.