הליכה לסרט בשנת אבל

שלום רב,

האם מותר ללכת לסרט בחודש השמיני למות האב?
אשמח לקבל טעמים ומקורות לזה.

תשובה:

שלום רב

אסור לשמוע מוזיקה בכל שנת האבל, וכיון שהסרט מטבע הדברים הכרוך במוזיקה אין ללכת. כמובן שאם הסרט אינו לרוח היהדות אין מקום ללכת לשם כלל גם לא בשנת האבל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מבלי להיכנס לעצם נושא של ראיית סרטים בכלל, לגופו של השאלה אציין שפעם שמעתי ממורה הוראה, (לענין שמיעת מוזיקה בבין המצרים), שאם המוזיקה הוא רק "מוזיקת רקע" (למעט הופעות מוזיקליות, שהמוזיקה הוא חלק עיקרי של השמיעה), כיון שעיקר השמיעה מכוון למלל ולא למוזיקה והעיקר הוא הדיבור והמוזיקה הוא רק תוספת ברקע, יש מקום להתיר שמיעתו בזמן אבילות.
    ולפי זה אם אכן כן הוא המציאות בסרטים מסויימים, יש מקום לסמוך על צד היתר כזה.