לבישת בגדים חדשים בשנת אבל

שלום.
אבל על אמו שלפני האבלות קנה חליפה לשבת וכבר מדדה עליו, מותר לו כעת בזמן האבילות ללובשה? או שמה שמדדה בחנות לא נקרא שלבשה? ומה עליו א"כ לעשות?

תשובה:

שלום רב

נראה שבאופן זה הבגד עדיין נחשב חדש ולא ניתן ללובשו בשנת האבל. אולם, בפוסקים כתבו, שאם יתן לאדם אחר ללובשו יומיים שלושה הוא רשאי ללובשו אחריו, לענין זה די לתת לו את הג'קט לבד ללא המכנסיים, ואת המכנסיים ללבוש בשבת, כיון שבמכנסיים עצמם אין חשיבות מרובה וניתן ללובשם בשבת לאחר השלושים.

מקורות:

ראה באר הגולה בסי' שפט וערוך השולחן שם.