שהחיינו על אפרשזיף ועל נקטרינה

בס"ד
שלום וברכה ,
שאלה. [מובא באתר, שטייגן ] האם פרי אפרשזיף הוא הפרי שקרוי נקטרינה או שזה שני סוגי פירות, נפק"מ לברכת שהחיינו [לנוהגים לברך על פרי מורכב ] אם זה שני סוגים , יש לברך שהחיינו פעמיים ,
שאלתי כמה אנשים ואברכים , אין בזה דעה ברורה, ראיתי בספר עיטורי ברכה [כמדומני שזה שם הספר ] שמביא ברשימת ברכת הפירות את שני סוגים הנ"ל , א"כ משמע שזה שני סוגים , אולי יש אגרונום שבקי בדברים אלו ,
נשמח אם יש למע"כ תשובה.
בברכה ב.ש.

תשובה:

שלום רב,

בדקתי בכמה ספרים, ולא מצאתי מקור אחד שהם שני מינים. להיפך, כל מקום כתוב שזה מין אחד. ראה גם בויקיפדיה.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד יום חמישי י"ט תמוז תשע"ד לפ"ק
    תודה וישר כח על התשובה המהירה. [ובאגב ג"כ ישר כח להנהלת אתר דין, האתר בנוי בצורה יפה יעילה ומקיפה].

    ברצוני לתקן את שם הספר שכתבתי בשאלה , לא מדובר בספר עיטורי ברכה , אלא ספר "שערי הברכה" ספר מקיף על הלכות ברכות של הרב שמואל יוסף שטיצברג מבית שמש . שם ברשימת של ברכת המאכלים מביא את שני סוגי פירות הנ"ל באופן נפרד.
    בברכת התורה ותזכו להגדיל תורה ולהאדירה ב.ש. ירושת"ו .