חלב אם של גויה

שלום רב.
אם יהודי(אדם בוגר) שואל האם מותר לו לשתות מחלב אם שנשאב מגויה, אם זה איסור מצד הדין?

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אין הבדל בין חלב אם גויה ליהודיה. כף פסק הרמ"א (יו"ד סי' פא). וכתב כתב הרשב"א (יבמות קיד,א) "הא דנקט נכרית לא שיהא חלב הנכרית אסור יותר מחלב בת ישראל דדא ודא מהלכי שתים הן וחלב שתיהן מותר ולא מצינו היתר בדמן וחלבן ובשרן של ישראל יותר מן הנכרי". ולכן אם החלב נשאב לכלי מותר גם לבוגר למרות שזה חלב גויה. אולם כתב שם הרשב"א שמדת חסידות היא לא להשתמש בחלב גויה.