טבילת כלים בצנצנות זכוכית שנועדו לשימוש חד פעמי

אם מעוניינים להשתמש בצנצנות זכוכית מיובאות שנועדו מעיקרן לשימוש חד פעמי (כמו אלו של קפה לדוגמא),
האם יש צורך לטבול אותן?
תודה

תשובה:

שלום רב.

לא ניתן להשתמש בקופסת קפה או בתבנית חד פעמית פעמים נוספות ללא טבילה. אולם, אין לברך על טבילה זו. חשוב לדעת, שמצוי בשוק תבניות חד פעמיות של חברת מישרים בהשגחת הבד"ץ של העדה החרדית שהן מתוצרת הארץ ואינן חייבות טבילה.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ה סי' לב, ושו"ת אגרות משה יו"ד ח"ג סי' כג. וראה שם באגרות משה שמצדד שאולי שימוש אחד נוסף מותר, משום כך גם אין לברך על טבילה זו, שכן לא מוגדר כל כך באיזה אופן הכלי מקבל חשיבות ונחשב כרב פעמי.