הסרת קללה

בני בן 36 נאמר לו שיש עליו קללה שלא ימצא זיווג מפני שמישהיא תבעה אותו והוא זוכה במשפט ולכן לא הגיע לה כסף . על כך "נאמר לו שהוא יש עליו קללה" ועליו להסיר אותה.

מה עלינו לעשות למי לפנות אשמח לעזרה בע"ה שתוסר ממנו ויבוא לו זיווג כשר משמים בזכות השבת שתיכנס .אמן

תשובה:

שלום רב,

בענין הסרת קללה באופן כללי לא צריך להתרגש מכל אדם שמקלל, תוכלי לראות עוד בנושא כאן.

יש לציין כי אם אכן הוא חייב לה כסף עפ"י דין תורה (יתכן שעפ"י הדין הוא חייב לה), יש מחלקות האם הוא חייב לה גם לאחר פסיקת בית המשפט. הדין נפסק (שו"ע חו"מ סי' כו) כי מי שפנה לערכאות והפסיד "אין נזקקין לו" כלומר הוא לא יכול לתבוע שוב בבית הדין אפילו אם עפ"י דין אכן חייבים לו כסף. אולם האם החייב מצד עצמו צריך לשלם או לא, זה מחלוקת. אבל כאמור כל זה הוא רק במקרה שעפי דין תורה הוא אכן חייב לה כסף, דבר שאיני ידוע – אני כמובן לא מכיר את הסיפור.