אנשים עם תסמונת אספרגר חייבים במצוות או לא?

האם אדם עם תסמונת אספרגר חייב במצוות והאם יכול להוציא אחרים ידי חובה בברכות וכדו'

תשובה:

שלום רב,

אני חושב ששאלה זו היא כללית מדי, אין ספק שגם אנשים עם תסמונת זו, עדיין מחוייבים במצוות, ואם כך בודאי שיכולים להוציא אחרים ידי חובה. יחד עם זה ודאי שישנם כאלה שלכאורה הוא כבר פטורים מהמצוות, הכל תלוי ברמתן. ראה כאן שהרחבנו מעט בנושא. ושם דנו גם ב"שוטה לדבר אחד". כלומר, בתחום מסויים האיש הוא נחשב לשוטה ולא מתנהג כאדם נורמלי, אולם בתחומים רבים אחרים הוא מתנהג כאחד האדם, האם הוא פוטר מכל המצוות, או שמא על הדברים שהוא נורמלי בהן הוא חייב.