מחיקת שם השם

שלום וברכה, וחג שמח כבוד הרב! :)

קיבלתי בעבר כוס להבדלה שיש בתוכה את שמות השם יתברך, ולאחר ההבדלה לא ניקיתי אותה, והיא נשארה לא שטופה לילה, אולי יותר ברוב טיפשותי, ויצא שמשהו קרה לחומר שממנה היא עשויה ושתיים משמות השם, חלקם נמחקו בכתמים שחורים… :/ א', מה עושים עם זה, לגניזה?
ב', זה נחשב כמחיקת שם השם?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

לכאורה הכוס טעונה גניזה. לא עברת בכך איסור של מחיקת השם, שהרי הדבר נעשה מעצמו ולא אתה מחקת.

חג שמח