הלך אחר הנתבע

האם תמיד הדין הלך אחר הנתבע או שיש מקרים שלא אולי כגון אף שתובע לא סומך על אותו בי"ד

תשובה:

שלום רב,

הלך אחר הנתבע פהוא מעין המוציא מחבירו עליו הראיה. כלומר, אתה התובע רוצה שאני אדון איתך, אנא תבוא למקום שאני רוצה, אחרת שאני לא אדון איתך. לכן גם אם התובע אינו סומך על הבי"ד שהנתבע מציע, אי אפשר לכוף את הנתבע ללכת למקום אחר. לפעמים אם יש נימוק משכנע, ניתן לפנות לאותו בי"ד ולבקש שיסרבו לדון מאחר שיש איזה קשר בינם לבין לנתבע וכד'.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אין זה כלל בכל המקרים; ובעיקר מתיחס שהולכים אחר עירו של הנתבע ויש לזה כמה טעמים ונחלקו האחרונים האם זה כלל מעיקר הדין או תקנה

    בתשובת מהרשד"ם כתב שהולכים אחר מקום העסקה
    וכן בנושא נדלני שיתכן ויהיה צורך להגיע למקום אפשר לתבוע במקום הנכס