ביטול חתימה על הכתובה

שלום רב,

לפני כמעט שנה היית עד לאדם ביום חתונתו וכיוצ״ב חתמתי על מסמך הכתובה.

כעת, יחסיי עם אותו אדם ועם רעייתו עלו על שרטון וכעת הנני מבקש לבטל את חתימתי על החוזה הנישואין שנחתם.
לא חלילה לפגוע בנישואיו, אלא מתוך כך שאני מרגיש ששמי רובץ תחת החוזה שלו.

כעת, הייתי רוצה לבטל את חתימתי על מסמך הנישואין, כיצד עלי לעשות זאת, ובאיזו פרוצדורה יש לנקוט?

בברכה
דביר

תשובה:

שלום רב,

חתימתך על הכתובה היא עדות על כך שהבעל התחייב לאשתו מה שנרשם בכתובה. בדרך כלל מי שחותם על הכתובה, הוא גם עד הקידושין, לא ניתן לבטל את עדותך, מאחר שכבר העדת כבר בחתימתך, אפילו אם יזדקקו ביום מן הימים (מה שלגמרי לא סביר) לעדותך לא תוכל לחזור בו מהעדות שהרי נספק בשו"ע כיון שהגיד (העד) אינו חוזר ומגיד.

תנסה להתגבר על המחשבות הללו, אני לא בטוח שהם מגיעות ממקום טוב. אולי דווקא מרגשי נקם..

האמת ושלום אהבו