מיטת שיזוף, האם מותר?

האם מותר לאישה להשתזף במיטת שיזוף אשר פולטת קרינה הגורמת לנזק בלתי הפיך בעניים ובעור במכון שיזוף או שיש סכנה ??.

תשובה:

שלום רב,

אני לא בקיא בנזקים שנוצרים בשיזוף כזה. אבל אם אכן יש נזקים, מדוע שיהיה מותר?

מקורות:

הדין הוא פשוט, אם אכן יש בכך סכנה, הרי כתוב ונשמרתם מאד לנפשותיכם. ראה עוד בדברי המשנה (ב"ק צ ע"ב): "החובל בעצמו, אע"פ שאינו רשאי, פטור". ובגמרא הובא שם שם שדין זה אם אינו רשאי או שרשאי לעשות זאת במחלוקת התנאים נשנה, ולהלכה הכריעו רוב הראשונים שיש איסור בחבלה בעצמו, כפי שעולה מסתימת דברי הרי"ף והרא"ש שסתמו והביאו את לשון המשנה. וכן הורו להלכה הרמב"ם (הל' חובל ומזיק פ"ה ה"א), והטור ושולחן ערוך (חו"מ, סימן תכ, סעיף לא).