דעת ההלכה בענין הצבעה בבחירות

שאלה:

בכולל התעורר פולמוס הילכתי סביב נושא הבחירות , עיקרו סובב על האם יש צדדים לכאן ולכאן בענין ? הכוונה היא היכן כתבו מזה גדולי ישראל שצידדו הילכתית שמותר ?כגון מרן אלישיב זצל מרן הרב עובדיה זצל שהתירו וכנגד היכן כתבו האוסרים? אשמח למקורות כדי שנוכל לראות הדברים בפנים

תשובה:

בנוגע לבחירות לא ידוע לי אם נכתבו תשובות הלכתיות מסודרות [מלבד דעת האוסרים, ראה ס' דברי יואל להאדמו"ר מסטמר זצ"ל]. אולם, דעתם של הפוסקים ידועה, שלמרות שמדינת ישראל לצערנו לא מתנהלת על פי כללי ההלכה, יש להשתדל לפעול מבפנים לשמר את קדושתה עד כמה שניתן. ידועים דברי החזון איש שאמר שמצוה חשובה היא להצביע בבחירות ומותר לעשות זאת גם לפני תפילת שחרית. יה"ר שנזכה בימינו לראות עין בעין בשוב ה' ציון, ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.