בצל קלוף עם דבש בלילה

האם יש בעייה לשים על גלד של בצל קלוף דבש וכך לשים במקרר ללילה ובבוקר לשתות את הנוזל שנוצר מזה ( נאמר לנו שזה כמו אנטיביוטיקה) דהיינו האם יש בצורה הזאת בעייה של השהיית בצל קלוף בלילה ?
תודה וכל טוב!

תשובה:

שלום רב.

יש שלושה אופנים בהם ניתן לרקוח את הנוזל שהזכרת: א. כאשר הבצל חתוך ושרוי ממש בדבש אין בעיה להניחו כך בלילה. ב. כאשר ראשו של הבצל קיים אין סכנה בכך אף שהוא חתוך. ג. אם החתיכה הנשארת מחוברת עדין לקליפה אין בכך סכנה.

מקורות:

מקור ענין זה שלא לאכול בצל או שום או ביצה קלופים שעבר עליהם לילה בגמרא בנידה יז ע"א. על כך שאם הקליפה או ראש הבצל קיימים אין בכך כלום, ראה ערוך לנר והגה' היעב"ץ שם. ובערוך השולחן יו"ד סי' קטז וכף החיים שם. על כך שאם הם מעורבים בדבש אין לחוש, ראה בן איש חי שנה ב פנחס אות יד.